KLEDINGCONTAINER BIJ HOCKEYCLUB DDHC!

16 Mar 2015 by Scheidsrechters DDHC


Sinds vorige week staat er naast ons DDHC Clubhuis een blauwe kledingcon-
tainer. In deze container mag iedereen gebruikte kleding achterlaten, waardoor we als club de Stichting Spieren voor Spieren een extra financieel steuntje geven.

Stichting Spieren voor Spieren???
Kinderen moeten onbezorgd kunnen rennen, fietsen, spelen en sporten! Voor zo’n 20.000 kinderen in Nederland is dit niet vanzelfsprekend. Zij hebben een spierziekte en dat beperkt hen in alles wat ze willen en kunnen. Spieren voor Spieren helpt deze kinderen. Dat doen zij door mensen op te roepen om in actie te komen en gezonde spieren in te zetten voor zieke spieren.
Waarom een kledingcontainer?
Uit onderzoek is gebleken dat er in Nederland circa 135 miljoen kilo textiel met het restafval in de verbrandingsoven verdwijnt, terwijl er gemiddeld 75 miljoen kilo ingezameld wordt. Hier valt nog enorm veel terrein te winnen op het gebied van duurzame ontwikkeling. Afvalscheiding spaart het milieu, iedereen kan een steentje bijdragen.

Wat kunnen wij als DDHC doen?
Iedereen heeft wel ‘oud’ bruikbaar textiel: een broek die niet meer past, schoenen die niet lekker zitten. Alle leden, familie, vrienden, bezoekers, en anderen kunnen hun ‘oude’ bruikbare schoenen en kleding in de kledingcontainer deponeren.

Wat wordt er WEL ingezameld?
- Alle draagbare boven- en onderkleding
- Draagbare schoenen
- Huishoudtextiel
- Dekbedden, kussens, gordijnen
- Hard en zacht speelgoed
- Werkkleding (schoon)
- Sportkleding

Wat wordt er NIET ingezameld?
- Vloerbedekking, tapijten, snij afval
- Natte kleding, (rest)afval
Namens Stichting Spieren voor Spieren hartelijk dank voor je steun!